„Агрион Финанс“ с до 100% финансиране при лизинг на земя

Земеделската компания предлага нови условия за ниви на изплащане

„Агрион Финанс“ с до 100% финансиране при лизинг на земя

Снимка: Агрион

744 ~ 2 мин. четене
Автор: Агрион Финанс

Лизинг без скрити такси и комисиони и то при изгодна лихва – това предлага кредитиращата компания „Агрион Финанс“, част от лидера в търговията със земеделска земя „Агрион“. Компанията обнови един от най-популярните си продукт с по-изгодни условия, от които могат да се възползват както земеделци, така и хора, които искат да инвестират в ниви.

В условията на пандемия и климатични промени все повече земеделци искат да разсрочат плащанията си. Това обаче влияе върху бизнеса им, тъй като така не могат да разширят стопанствата си.

За тях е насочен и най-популярния продукт на „Агрион финанс“ – лизингът на земя.

„Като национално отговорна компания, нашата цел винаги е била да подкрепяме българското земеделие. Затова разработихме специален пакет, който да помогне на родните фермери да преминат през тази трудна ситуация. Често достъпът до финансиране е една от основните причини хората да не се занимават със земеделие. Затова нашите продукти ще стигат до фермерите по-лесно, по-бързо и най-вече изгодно“, коментираха от компанията.

Допълнително облекчение е, че кандидатстването може да стане почти изцяло дигитално – през секцията в сайта на „Агрион“. Клиентът може да извърши почти всички операции от страницата, без да се налага да напуска дома си и да посещава непрекъснато офиси.

Огромно предимство е че „Агрион финанс“ отпуска до 100% от пазарната оценка на земята, обект на лизинга. Когато теренът съвпада с оценката, на лизингополучателя не се налага да участва със собствени средства в сделката, а директно започва да си плаща вноските по лизинга.

Това дава глътка въздух на тези, които нямат свободни пари и се налага да търсят банково или друго финансиране, за да си осигурят нужното самоучастие. Изгодната лихва налива допълнителни средства в джобовете на фермерите.

„Агрион Финанс“  не удържа такси за разглеждане на документите и за оценка на обезпечението, за каквито настояват голяма част от банките. Пазарната оценка на желаната земеделска земя се извършва от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за лизингополучателя. Размерът на отпуснатото финансиране не зависи от дохода на физическото лице, а се определя от стойността на имота, който се предлага за обезпечение. Това е крачка напред към подпомагането на предприемачи, които тепърва стартират своя бизнес. Предвидена е и възможност дружеството да финансира разходите по прехвърлянето на имота.

Сериозно облекчение за фермерите е и изготвянето на индивидуален погасителен план за всеки лизингополучател.

Лизингът за покупка на земя е сред най-популярните финансови продукти за земеделците в момента. Така те изплащат покупката на желаните ниви, но в определен период, по удобен начин, който не нарушава финансовото им планиране. Лизингът позволява на арендаторите, да купят земята, която обработват сега, без да плащат за нея цялата сума. Освен това, сумарно за периода на лизинга лихвите възлизат на по-ниска сума от тази, която стопаните биха платили като рента, ако не купят земята, която обработват. След изплащане на лизинговия договор, земята остава тяхна собственост.

Информация за пълните условия на финансовите продукти на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията и на националния телефон 0800 111 66.

Подкрепи Economic.bg