„Агрион“ с нови и атрактивни кредитни пакети за земеделци

Лизинг с екстри и отстъпки помага в пандемията

„Агрион“ с нови и атрактивни кредитни пакети за земеделци

Снимка: Агрион

508 ~ 2 мин. четене
Автор: Агрион Финанс

В година на пандемия и климатична криза фермерите все по-често търсят начин да разсрочат задълженията си във времето. В помощ на земеделците са насочени и новите условия за лизинг на земя на компанията „Агрион финанс“ – дъщерно дружество на лидера в поземлените отношения „Агрион“.

„Агрион финанс“ предлага по-гъвкави и по-изгодни условия за лизинг на земеделска земя, изцяло отговарящи на потребностите на малки, средни и големи земеделски производители. Паралелно с това компанията дава възможност на клиентите си да получат до 100% финансиране от размера на пазарната оценка на земята, която са си избрали да купят и значително съкращава процедурата и сроковете за отпускане на финансирането. Не се изисква самоучастие при сделката. Това е сериозно облекчение за земеделските производители, които имат възможност да купят имоти, без това да наруши финансовото им планиране или да си набавят нужното финансиране, без да се лишават от активи.

От дружеството обясняват още, че лизингът на земя е една от най-търсените услуги. „С облекчаването на процедурите и намаляването на сроковете искаме да дадем възможност на повече земеделски стопани да имат достъп до финансиране, което ще им помогне да бъдат по-конкурентни и да осъществят бизнес плановете си. Продуктите са разработени така, че да отговарят на потребностите на всички, които се занимават със земеделие“, казаха от „Агрион Финанс“.

Допълнително облекчение е, че кандидатстването може да стане почти изцяло дигитално – през секцията в сайта на „Агрион“. Клиентът може да извърши почти всички операции от страницата, без да се налага да напуска дома си и да посещава непрекъснато офиси.

Сериозно облекчение за фермерите е изготвянето на индивидуален погасителен план за всеки. Земеделските стопани могат да изберат на колко вноски и кога да изплащат лизинга си, като съобразят тези плащания с приходите, които имат по периоди. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.

За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на други кредитни институции.

„Агрион Финанс“ не удържа такса за разглеждане на документите и за оценка на обезщетението. Пазарната оценка на желаната земеделска земя се извършва от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за лизингополучателя. Размерът на отпуснатото финансиране се определя само от стойността на имота, който се предлага за обезпечение. Това е крачка напред към подпомагането на предприемачи, които тепърва стартират своя бизнес. Предвидена е и възможност дружеството да финансира разходите по прехвърлянето на имота.

Пълната информация за продуктите на „Агрион финанс“ можете да откриете на сайта на компанията или на националния телефон 0800 111 66.

Подкрепи Economic.bg