Стартира новото издание на Академия „Иновация в действие“

От началото през 2012 г. досега през програмата са преминали над 400 човека

Стартира новото издание на Академия „Иновация в действие“
Гласуването в петото издание на Академия „Иновация в действие“, която помага на млади хора с креативни идеи да ги реализират, вече е отворено. Всички заинтересовани, които отговарят на критериите, могат да подават кандидатури за участие в Академията. Крайният срок е 17 февруари 2019 г.

И в тазгодишното издание на инициативата добротворчеството отново ще бъде застъпено и инициативата ще подкрепи две благотворителни каузи. Всеки участник ще избира коя кауза да подкрепи, а в рамките на панела „Взимане на решения“ ще има възможност и да защити избора си.

Четири са областите, в които младите хора ще разработват проекти тази година: ефективно използване на ресурси, иновативно образование, здравословен живот и преоткриване на българските традиции и култура.

След преглед на всички кандидатури и окончателен подбор на участниците, в програмата на Академия „Иновация в действие“ през идните месеци предстоят учебни и работни сесии, в които младите хора ще придобият знания и умения за създаване и управление на иновативни проекти. Предвидени са модули по темите: генериране на идеи, анализ и оценка на потенциала на новите идеи, дизайн и редизайн на иновативни продукти, устойчиви бизнес модели и взимане на решения.

След като завършат проектите си, участниците ще преминат през селекция, която ще определи финалистите. В началото на месец юни те ще се представят пред журито на конкурса, а най-добрите ще бъдат отличени с награди. Първа награда - участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, втора награда - магистратура по иновации, предприемачество и финанси, съвместен продукт на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute и трета награда – курс по иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute.

От началото през 2012 г. досега през академията са преминали над 400 млади иноватори с най-разнообразни креативни виждания за това как да подобрим средата ни.

Посланиците на инициативата тази година, които ще споделят с участниците ноу-хау от собствения си опит като предприемачи са Блажка Димитрова, основател на социалния проект „Кухнята на Благичка“ и двигател на сдружението, насърчаващо екологично отговорните практики „Нулев отпадък България“, Крум и Симона Крумови от Издателство „Керът“, които помагат на родителите в общуването с децата им с иновативни образователни карти, Милена Ташкова и София Фердинандова, създатели на проекта за превенция на хранителни разстройства сред тийнейджърите в училищата „Живот на килограм“, Борислав Кирилов, съосновател на най-голямата школа по бразилско джу-джицу в България „Twisted Jiu-Jitsu” и Станислав Цветков, главен аниматор в „Студио Змей“ и един от авторите на проекта „Златната ябълка“.

Зад инициативата отново застават и посланиците, които я подкрепяха в предходното четвърто издание – певицата DIA, известна с комбинацията на традиционни мотиви с техно звучене в творчеството си, Любомир Янчев, създател на устройството за умно управление на климатици „Мелиса“, и Кирил Митов, който развива роботиката в България и чужбина чрез платформите за онлайн обучения по роботика „Robopartans”.

„Солвей Соди“ стартира „Иновация в действие“, тъй като тази инициатива е дълбоко свързана с ценностите на Група „Солвей“ и с нейните политики по социална отговорност, устойчиво развитие и иновации в полза на обществото и околната среда. Ние продължаваме да инвестираме в младите хора с идеи и желание да променят света и в тяхното развитие като иноватори и предприемачи. В Академията те получават безплатни знания и умения за това как да превръщат иновативните си идеи в бизнес решения, осигуряваме им подкрепа и експертно мнение“, каза Спирос Номикос.

„Светът е движен напред от хора, които не се страхуват да мислят различно. Чудесно е да имаш идея, но е важно и да изградиш умения как да я представиш, защитиш и превърнеш в работеща. Вярваме, че „Иновация в действие“ помага на младите хора да извървят пътя от вдъхновението до осъществяването” добави Тим Курт.
Коментари: 0