Акциите на Apple и Tesla тръгнаха нагоре

Спирането на ваксината на J&J обаче забави положителния ход

Акциите на Apple и Tesla тръгнаха нагоре

Снимка: Unsplash

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските акции скочиха във вторник, след като данните за инфлацията през март бяха около очакванията на анализаторите. Въпреки добрите новини положителното движение беше ограничено от спирането на ваксината на Johnson & Johnson срещу COVID-19.

Индексът на потребителските цени, най-популярният индикатор за инфлацията на Уолстрийт, се повиши с 0.6% през март и с 2.6% на годишна база. Анализаторите очакваха повишенията да бъдат в размер 0.5% и 2.5%. S&P 500 прибави 0.3% и завърши деня на ниво от 4 141, като отново затвори на нов рекорд. Nasdaq Composite скочи с 1% до 13 996, след като Apple, Tesla и NVidia отбелязаха силни покачвания през изминалата сесия.

В Европа акциите се покачиха незначително в очакване на повече финансови отчети от големи компании. Немският индекс DAX се покачи с 0.1%, докато FTSE 100 скочи с едва 0.02%.

Цените на петрола се повишиха с около 1% във вторник, но настроението на инвеститорите бяха възпрепятствани от новината за спирането на ваксината срещу COVID-19 от Johnson & Johnson. Междувременно златото записа ден на повишения, след като данните за потребителските цени в САЩ се оказаха по-високи от очакваното.

Акценти днес

Бежова книга на Фед  – САЩ

Акцентът за деня ще падне върху бежовата книга на Федералния резерв. Книгата представлява доклад за текущите икономически условия в 12-те федерални окръга в САЩ и очертава сегашната картина на икономическите тенденции и предизвикателствата в Съединените щати. Докладът се използва от FOMC в решението им за краткосрочните лихвени проценти.

Инструмент на фокус

Tesla – Дневна

Любимата компания на всички дребни инвеститори смени посоката на движение. Цената направи успешен пробив на образуваната зона на съпротива около 700 USD за акция образувана от предни върхове и 50 периодната експоненциална средна. Очакванията ни са следващите няколко дни да има корекция на рязкото движение от вчерашната сесия, след което възходящия тренд да се възобнови.

USD/JPY – 8 часова

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от началото на месеца, като през последната сесия двойката достигна интересно ниво. 25 периодната експоненциална средна вече се явява ниво на съпротива, като след последната корекция цената достигна ниво от предходно дъно. Възможно е следващите няколко сесии да видим сформирането на двойно дъно и обрат в посоката на тренда или пробив на нивото и задържане на низходящото движение. 

Palladium – Дневна

Паладият се намира във възходящ тренд. Движението в цената през последните две седмици образува все по-високи дъна, като образува техническа фигура възходящ триъгълник. Пробив на зоната на съпротива може да даде началото на ръст в цената с цел 2 800.

Hong Kong 50 – Дневна

Китайският индекс смени посоката на движение в средата на февруари. Негативното движение в цената образува низходящ трендови канал, като през последните няколко сесии индексът направи неуспешен опит за пробив на ограничителната линия, което на теория означава продължение на низходящото движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

 

Коментари: 0