„Ако вляза в затвора, ще прочета някоя книга. Няма лошо”

Илия Илиев, депутат от ДПС

„Ако вляза в затвора, ще прочета някоя книга. Няма лошо”
3716 ~ 2 мин. четене

„Ако съм виновен, ще си изтърпя наказанието... Ако трябва ще полежа. Няма нищо лошо в това. Ще прочета някоя друга книга. Обичам да чета.” С тези думи депутатът от ДПС Илия Илиев обясни, че делото срещу него не го притеснява. Той декларира още, че се отказва от имунитета си и обмисля да напусне парламента, предаде Mediapool.

Поводът разследване, което го уличава в източването на над 3 млн. лв. от Националната компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) между 2007 и 2009 г.

Илиев коментира пред журналисти, че не се притеснява от делото, но не било приятно за семейството му.

„Самото медийно популяризиране на този въпрос създава притеснение в личен план на семейството ми. В крайна сметка всеки човек нещо трябва да работи и да си храни семейството си. Нормално е някой нещо да е работил, да има някаква история и преди това в живота си. Депутат съм от една година и преди това съм се занимавал с нещо, това е нормално”, коментира той.

Преди да стане депутат от ДПС, Илиев бе общински съветник в София от ГЕРБ.

Попитан дали обмисля да напусне парламента, той посочи, че ще го направи. „Както виждате много неща не зависят от нас. Нещата се решават основно от управляващите и не мисля, че присъствието ми дава кой знае какво значение. Няма да позволя да бъда мишена на когото и да било”, каза Илиев.

Той призова прокуратурата и съдът да си свършат работата, но обясни, че се чувства обиден.

„Изведнъж, когато станах депутат, се оказа, че 2 пъти ми се иска имунитетът. Защо преди това не са ме викали на разпити, а точно когато съм станал народен представител се оказа, че съм виновен за някои неща преди 8-10 години. Миналия път ми беше поискан имунитетът, затова, че покойният ми баща ми е подарил един мотор и една лека кола. Къде са били органите на реда тогава”, възмути се той.

„Нали не очаквате, че преди съм си хранил семейството, като съм бил овчар. Бил съм в бизнеса, работил съм, но не съм бил престъпник. Ако съм бил, нямаше да съм тук”, заяви още Илиев.

Подкрепи Economic.bg