Акциите на Apple поевтиняха с 2.8%

Те се сринаха до най-ниските си стойности от три месеца насам

Акциите на Apple поевтиняха с 2.8%

Снимка: Pixabay

Мечите настроения отново преобладаваха на Уолстрийт. Акциите на Apple поевтиняха с 2.8% и се приближиха до мечи пазар и заедно с пониженията в банковите книжа изпратиха S&P 500 надолу с 0.8 на сто. Индексът затвори на ниво 2701 и отбеляза пети пореден ден на загуби. Dow Jones пък се раздели с 206 пункта. NASDAQ Composite изтри близо процент от стойността си и финишира на ниво 7136.  

В сряда следобед европейските акции се понижиха и в края на сесията водещите индекси навлязоха в червената територия. Британският индекс FTSE се раздели с близо 20 пункта или 0.28%, а френският САС - с 0.65%. Немският бенчмарк DAX приключи търговията при 11412 пункта, отслабвайки с повече от половин процент.


Apple - Дневна

Скоро след като достигна пазарна капитализация от 1 млрд. долара, технологичният гигант преживя драматично понижение в цената, пробивайки 50- и 200-дневните си средни, които представляваха добри нива на подкрепа. След като в понеделник прекрачи 200-дневната ЕМА, вчера Apple финишира върху формираната линия на подкрепа от най-ниските стойности през февруари и края на април. Ако котировките продължат да се понижават, ще може да се влезе в къса позиция с цел $155 и $165 долара. Неуспешен пробив ще изтласка котировките отново до 200-дневната средна, като ако се изкачат над нея, би могло да се влезе в дълга позиция.

USD/CHF – 6 часова

Възходът на валутната двойка се забави през тази и миналата седмица и не успя да премине нивото при 1.01. Котировките тестват линията на подкрепа, като нейният пробив може да се приеме за мечи сигнал. Тогава ще бъде удачно да се влезе в къса позиция с цел 0.9700-0.9500.

 XAG/USD - Дневна

Среброто се намира в най-ниските си стойности от началото на 2016 г. насам и все още среща трудности да възстанови част от натрупаните през годината загуби. Наблюдава се ниво на подкрепа при 14.00, като вчера суровината успя да поскъпне с процент. Очакванията ни са за поскъпване на ценния метал, като покупка сега би могла да се използва за вход в позиция на изгодни цени.

NASDAQ - Дневна  

Технологичният индекс проби линията на подкрепа и макар и за кратко да се изкачи отново над нея, в началото на седмицата той отново се понижи под влиянието на мечките в глобален мащаб. Индикаторът стохастик е със силно низходящо движение и очакванията ни са индексът да продължи да губи позиции. Удачен е вход сега в краткосрочна къса позиция с цел локалния минимум от края на октомври при психологическата граница от 7000 пункта.


Източник: ЕЛАНА Трейдинг

Коментари: 0