Акциите на Apple поскъпнаха с над 1.2%

Фондовите борси на Стария континент показаха надмощие на биковете

Акциите на Apple поскъпнаха с над 1.2%

Снимка: Pixabay

Вчерашният ден беше белязан от относително силна волатилност, породена от потенциалното повишаване на лихвите след положителните данни за силна щатска икономика. По-рано през деня Dow Jones докосна нов максимум, но не успя да се задържи и отстъпи до 26 828 пункта. Широкият S&P 500 не записа почти никакво изменение. Отличници бяха финансовият и комуналният сектори, следвани от банковия.

Технологичният NASDAQ се повиши с 0.3%, като акциите на Apple поскъпнаха с над 1.2%. Банковите акции поскъпнаха основно заради предстоящото повишение на лихвите, когато банките ще реализират по-големи приходи. JP Morgan Chase поскъпна с почти процент. Citigroup поскъпна с около процент, а Bank of America - с 1.4%. Доходността по 10-годишните облигации достигна близо 3.14% - най-високи нива от 2011 г. насам. Доходността по 30-годишните облигации пък достигна нивата от октомври 2014 г. 

Фондовите борси на Стария континент показаха надмощие на биковете. Германия отбеляза Деня на съединението, а борсите останаха затворени, поради което немският бенчмарк остана непроменен. Британският FTSE и френският САС обаче записаха повишения от 0.48% и 0.43%, а на фокус отново беше Италия. Правителството обеща да намали целите си за бюджетен дефицит с цел да облекчи публичните си финанси. Вчера автомобилният производител Aston Martin излезе на пазара за публично предлагане и вече официално се търгува на лондонската фондова борса. Първоначалната цена беше 19 паунда, но въпреки това акциите поевтиняха заради притеснения на инвеститорите, свързани с новите модели. Петролът записа нови повишения в сряда. Щатското течно злато поскъпна с 1.53% до 76.20 долара за барел, а европейският му конкурент Брент – с 1.49% до 85.96 долара.


Intel Corp. - Дневна

Акциите на производителя на чипове прекратиха възхода си през първите дни на юни и сформираха низходящ канал. След като котировките тестваха горната му граница и 50-дневната средна, и успешно пробиха и двете, акциите се устремиха нагоре. Вчера достигнаха стойности, близки до 50 долара за акция, но в края на сесията се върнаха назад. Очакваме днес Intel отново да реализира зелена свещ, а ако това се случи, спокойно ще може да се влезе в дълга позиция с първа цел 52.50 и втора цел при 55 долара. Ако и двете бъдат достигнати, ще може да се каже, че акциите ще се докоснат до нов връх в недалечно бъдеще.  

EUR/CHF – Дневна

Дневната графика на EUR/CHF ни показва движение в низходящ канал с тест при 50-дневната средна и линията на съпротива. Възходящото движение на индикатора MACD предполага, че може да има пробив на горната граница на канала. Очакванията ни обаче са за отслабване на еврото спрямо франка до 1.11-1.12.

Oil UK - Дневна

Европейският сорт петрол надскочи стойностите си от ноември 2014 г. и продължава да поскъпва. Котировките се движат много над 50-дневната средна и осцилаторът MACD преминава зоната над 2 пункта. Може да се влезе в дългосрочна дълга позиция с цел 88-90 долара и дори повече.

Dow Jones – Дневна 

Котировките на индекса на 30-те сини чипа Dow Jones надминаха стойностите от преди корекцията през февруари и докоснаха нов връх. Движението е в прецизен, тесен, силно възходящ канал, предполагащ бързо покачване. Dow се доближи до психологическите 27 000 пункта, но не успя да се докосне до тях и отстъпи леко. Въпреки това очакваме днес или утре тази граница да бъде премината и движението да продължи хода си. Може да се влезе в дълга позиция до последваща промяна на тренда.


Източник: Елана Трейдинг

Коментари: 0