Алехандро Платер начело на Telekom Austria Group

Той е избран по предложение на двамата мажоритарни собственици América Móvil и ÖBIB

Алехандро Платер начело на Telekom Austria Group

Алехандро Платер е новият главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group (TAG). Той бе избран на среща на надзорния съвет на TAG по предложение на двамата мажоритарни собственици América Móvil и Österreichische Bundes- und Industriebeteiligungen GmbH (ÖBIB).

Освен новата си длъжност Алехандро Платер ще запази и досегашната си позиция на главен директор „Операции“ в TAG. Зигфрид Майрхофер остава главен директор „Финанси“ на компанията.

“През следващите месеци ще се опитаме да насърчим взаимодействието в рамките на групата с América Móvil. Ще съсредоточим всичките си усилия върху този пазар, за да продължим тенденцията на положително развитие, която се усеща през последните месеци.”, добави Платер.

Алехандро Платер има богат професионален опит в сектора на телекомуникациите. През 1997 г. той заема длъжността директор „Продажби“ за Аржентина в Ericsson. През 2004 г. се премества в Стокхолм и става директор „Продажби“ за Северна и Южна Америка в компанията. Две години по-късно той заема длъжността на директор „Продажби“ за Мексико, а от 2007 г. става и вицепрезидент и мениджър „Големи клиенти“ в Ericsson. От 5-и март 2015 г. г-н Платер e назначен за главен директор „Операции“ в TAG.

Алехандро Платер е учил икономика в университета в Буенос Айрес и е завършил няколко допълнителни квалификационни курса в сферите на продажбите и мениджмънта в Колумбийски университет и училището по бизнес „Уортън“ в САЩ, както и в Лондонското училище за бизнес и финанси във Великобритания.

Коментари: 0