Alexa на Amazon ще звучи с гласове на знаменитости като Самюъл Джаксън

Amazon разширява функционалностите на виртуалния асистент и гамата от високоговорители

Alexa на Amazon ще звучи с гласове на знаменитости като Самюъл Джаксън

Снимка: Amazon

Виртуалният асистент Alexa скоро ще може да имитира гласа на актьора Самюел Джаксън и други знаменитости, обяви официално Amazon. Използването на тази функционалност ще е възможно срещу такса от 0.99 долара, пише BBC. 

Високоговорителите на Amazon е най-продаваните в света. Първенството на марката обаче се оспорва от все повече играчи, сред които китайската Baidu и американската Google. 

Компанията също така е обновила серията си от високоговорители Echo, подобрявайки 3D звука им. Тя разшири и гамата и с носими технологии – както за хора, така и за домашни любимци. 

Сред новите устройства са очилата с титаниева рамка Echo Frames, безжичните Bluetooth слушалки Echo Buds, пръстенът с  микрофони Echo Loop, както и тракерът за домашни любимци Fetch. 

От Amazon обявиха още, че интелигентният асистент Alexa ще бъде внедрен в превозните средства на General Motors от следващата година, а някои от съществуващи модели могат да бъдат модернизирани и да включат тази функция.

„Тази лавина от нови продукти подчертава желанието на Amazon да разшири обхвата на Alexa до всяка част от живота на хората – било то в дома, или в движение чрез нови Echo Buds, или в колата с General Motors“, коментира Джеф Блебър, анализатор от CCS Insight.
Коментари: 0