Actavis се прицели в Allergan в сделка за $64 млрд.

Двете компании са се разбрали по всички съществени подробности

Actavis се прицели в Allergan в сделка за $64 млрд.
224 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Производителят на ботокс Allergan е на път да бъде придобит от фармацевтичната група Actavis в мултимилиардна сделка, пише британският в. The Financial Times (FT). По този начин ще се сложи край на дългогодишна и ожесточена битка за поглъщане на компанията между Actavis и Valeant.

Двете компании са се разбрали по всички съществени подробности от борсовите и парични аспекти на сделката, твърдят запознати с въпроса източници на изданието. Според информацията им обявяването на сливането е насрочено за началото на тази седмица.

Според FT Actavis е предложила да плати над 215 долара за акция, като по този начин се предполага, че общата пазарна стойност на Allergan вече се оценява на рекордните 64 млрд. долара.

Цената задмина последното предложение за Allergan от Valeant, чийто инвеститор Бил Акмън се опитва да придобие компанията от април т.г. - миналия месец фармацевтичният гигант призна, че е готов да увеличи офертата си до 200 долара за акция.

Не е ясно дали Valeant и Акмън ще продължат да наддават за Allergan. Те са оценили компанията за продан на едва 53 млрд. долара. Миналата седмица обаче Aкмън спомена канадската компания Zoetis за 22 млрд. долара, като потенциална „мишена“ на Valeant с цел придобиване. Източник в канадската група казва, че Zoetis "се държи като резервен план "B" за придобиване" от страна на Valeant, ако Actavis я надвие за Allergan.

Подкрепи Economic.bg