Българската „Алтерко“ продава азиатските си дружества за над 2 млн. евро

Компанията сключи сделка със сингапурската Skylight Venture Capital

Българската „Алтерко“ продава азиатските си дружества за над 2 млн. евро

Снимка: Allterco

580 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Българската технологична компания „Алтерко“ АД продава бизнеса си в Азия за над 2 млн. евро на сингапурската компания Skylight Venture Capital Pte. Ltd. Договорът обхваща дъщерните дружества ALLTERCO PTE (Сингапур), ALLTERCO SDN (Малайзия) и ALLTERCO Co., Ltd. (Тайланд).

Продажната цена е в размер на 2.1 млн. евро, определена след извършена независима оценка на продаваните дружества. Половината от продажната цена ще бъде платена на датата на приключване след изпълнение на задълженията на продавача. От останалата сума 25% ще бъде платена в срок от 18 месеца от датата на приключване, а другите 25% - в срок от 36 месеца от датата на приключване.

Учредява се залог върху дружествените дялове от капитала на ALLTERCO PTE (Сингапур) и ALLTERCO SND (Малайзия) в полза на „Алтерко“ АД за обезпечаване на задължението на Skylight Venture Capital Pte. Ltd. за отложено плащане на 50% от продажната цена, посочва се още в съобщението.

Припомняме, че „Алтерко“ и Skylight Venture Capital се договориха за сделката за бизнеса в Сингапур, Малайзия и Тайланд на българското дружество в началото на юни. 

„Aлтepĸo“ paбoти в ceĸтopa нa пpoдyĸтитe зa aвтoмaтизaция нa дoмa. Tя cтoи зaд бpaндoвeтe зa „yмни“ ycтpoйвa МуКі и Ѕhеllу и пpeз 2020 г. e peгиcтpиpaлa peĸopдни пpoдaжби - нaд 1.6 млн. пpoдaдeни пpoдyĸтa в нaд 100 дъpжaви пo цeлия cвят.

Подкрепи Economic.bg