Amazon отвори втори магазин без касиери, предстоят още два

Компанията планира да разшири значително офлайн присъствието си до края на годината

Amazon отвори втори магазин без касиери, предстоят още два

Снимка: Wikimedia

 Желанието на Amazon да отваря физически магазини без касиери е неутолимо. Компанията отвори втория си такъв магазин в Сиатъл и подобно на първия купувачите могат просто да си излязат с необходимите им продукти, без да е нужно да ги сканират на изхода, пише Venture Beat.

Новият магазин е по-малък от първия и освен това в него не се съхранява алкохол и основни продукти като хляб и мляко. И тъй като няма място за топла витрина, свежа храна като салати, сандвичи и цели менюта с храна, се осигуряват от местни доставчици и пекарни. За сметка на това обаче във втория магазин на Amazon се продават много продукти, рекламиращи компанията, включително, шишета, чаши и тениски.

Новият магазин на фирмата на Джеф Безос е първият от цяла нова вълна такива обекти. Компанията подготвя нови магазини без касиери и през май публикува обяви за работи за подобни обекти в Чикаго и Сан Франциско. Същевременно някои американски медии съобщиха, че Amazon планира да отвори около шест безкасови магазини до края на годината.
Коментари: 0