Amazon прави „Uber в товарните превози“

Приложение ще свързва превозвачите с товародателите

Amazon прави „Uber в товарните превози“
4115 ~ 1 мин. четене
Американската компания за онлайн търговия Amazon.com работи върху приложение, което да свързва шофьорите на камиони с товародателите. Информацията е на Business Insider, от Amazon са отказали да коментират темата. Апликацията трябва да заработи от следващото лято, а целта е да улесни превозвачите при намирането на товари, както и на клиентите да намерят транспорт за своите стоки. Принципът на работа е същия, на който работи и Uber.

В отношенията между клиент и изпълнител ще отпадне посредника, който обикновено получава 15% от сумата, платна за свършената работа.

Приложението ще предлага в реално време цените и дестинацията, както и някои персонализирани функции като препоръки към водачите къде могат да почиват, както и препоръчителни курсове за товарене и разтоварване. Вероятно ще има и възможност за проследяване на товарите и възможност за директно разплащане, което ще ускори целия процес.

Според експерти това е част от цялостния план на Amazon да се превърне в логистична компания и да затвори целия цикъл между продажбите и доставката на стоки. През миналата година Amazon купи хиляди ремаркета и десетки товарни самолети, за да доставя продуктите, които продава.
Подкрепи Economic.bg