Amazon пуска летяща камера за домашна сигурност

Продажбите на устройството ще започнат през 2021 г. срещу цена от 250 долара

Amazon пуска летяща камера за домашна сигурност
1 Видео

Снимка: Screenshot

Amazon пуска нова летяща камера за сигурност, наречена Ring Always Home Cam. Тя е автономна и е предназначена да левитира на закрито в дома или офиса, записвайки кадри от множество различни гледни точки.

Когато устройството не е във въздуха, то стои на докинг станция, която блокира записващия механизъм на камерата, като целта е по този начин да се успокоят притесненията за поверителността на личния живот. Идеята на устройството е да следи за сигурността, когато в дома или офиса няма хора.

Amazon представи иновативната камера по време на виртуалното си хардуерно събитие в четвъртък, заедно с множество други нови продукти, предава CNBC. Компанията обяви обновени модели Echo и Echo Show, нови охранителни камери Ring за автомобили и пусна своята услуга за стрийминг на видеоигри Luna.

Компанията Ring бе придобита от Amazon през 2018 г. Тя създава продукти от най-различен характер в сферата на интелигентната сигурност, като звънци и камери, позволяващи на хората да наблюдават дома си отдалеч.

Новата летяща джаджа на Ring ще разшири тези възможности, тъй като благодарение на своята мобилност, тя ще елиминира нуждата от купуването на повече устройства. Дрон-камерата е свързана с интелигентната алармена система за сигурност Ring Alarm. Ако бъде фиксирана подозрителна активност, Always Home Cam автоматично прелита до мястото „за да види какво се случва“, обясняват от Amazon.

Новите устройства осигуряват на Amazon още едно средство за привличане на клиентите към екосистемата на компанията, в която е интегриран виртуалният асистент Alexa.

Едно от големите притеснения на фона на обещанията за сигурност и удобство обаче е свързано с неприкосновеността на личния живот, особено след противоречивото решение на Ring за тясно сътрудничество с полицията в опит за по-добро справяне с разследванията на престъпления.

Always Home Cam ще бъде налична през 2021 г. и струва 250 долара.

 

Коментари: 0