Американските индекси финишираха на червено

Инвеститорите подхождат с предпазливост към изборите във Великобритания

Американските индекси финишираха на червено
556 ~ 3 мин. четене

След седем поредни дни на печалби, американските индекси финишираха на червена територия. Широкият S&P500 отчете понижение от 0.12%, но успя да се задържи над психологическите 2400. Водещият сектор за деня бе технологичният, който отчете ръст от 0.31%. Добри новини се наблюдаваха при ритейл гиганта Amazon, който за пръв път от създаването си успя да прескочи бариерата от 1000 долара за акция. Така компанията се присъдени към останалите 14 американски фирми, чиито акции се търгуват над това ключово ниво. Междувременно, щатският долар записа негативно представяне и понижение от 0.19% спрямо европейския си съперник. По-рано през деня основната валутна двойка достигна до локален минимум от 1.1108, който бързо бе възстановен, затваряйки при нива от 1.1185. На фона на по-слабия долар и на политическата несигурност в Европа, златото успя да се задържи над 1260. Инвеститорите подхождат с известна доза предпазливост към изборите във Великобритания. По първоначални данни заемащият длъжността министър-председател Тереза Мей запазва крехката си преднина от 6% пред своя лейбъристки конкурент. От друга страна, щатският петрол загуби част от стойността си, след като анализаторите останаха неуверени, че мерките, предприети от ОПЕК, няма да бъдат достатъчно ефективни, за да се справят със световното пренасищане на пазара с петрол. Така суровината финишира на 49.63 долара за барел, губейки близо един процент от актива си.  

БВП - Канада

В 15:30 часа българско време Канада ще обяви резултати от БВП на страната. Очакванията са данните да посочат ръст от 0.2% в икономиката през месец март. Миналата седмица Канадската централна банка остави основния лихвен процент на страната непроменен на 0.5%, което сигнализира за очаквания за умерен ръст през следващото тримесечие на годината.  

Berkshire Hathaway – Дневна

Наблюдава се известен период на колебание от страна на Berkshire Hathaway. При ключовото ниво около 160 долара за акция се забелязва формирането на зона на подкрепа, която може да окаже нужния тласък за бъдещо поскъпване. Допълнително потвърждение за предложения сценарий откриваме и от 100-дневната ЕМА. Покупката е оправдана да бъде около 170 долара, с цел получаване на нужното потвърждение за бъдещ ръст. Пласирането на стоп е препоръчително да бъде малко под нива от 160.  

USD/JPY – 4 часова

След направената корекция от равнища от 114.00 йени за долар, валутната двойка успява да се задържи над нива от 110.50. Образувалата се подкрепа около тези равнища сигнализира за възможно възходящо движение и нова атака над 112.00.  Допълнително потвърждение получаваме и от формираната скрита дивергенция между осцилатор Stochastic Slow и ценовото движение. Това сигнализира за нов импулс на пазара и за образуването на превес на биковете над мечките. Влизането в дълга позиция е оправдано след преминаването на бариерата около 112.00, където е позиционирана и 100-периодната ЕМА.

Natural Gas – 8 часова

Дългият период на силно възходящо движение е последван от известна консолидация. На графиката се забелязва формирането на техническата фигурна „глава и рамене“, която е тренд обръщаща. Възможно е да се очаква по-сериозен пробив на вратната линия и корекция до около 2.750. Допълнително потвърждение получаваме и от осцилатор MACD. 

US30 – 4 часова

Американският индекс US30 изпитва известни затруднения при задържането си над 21100. Предстои важен тест на подкрепата около 21035, като евентуален пробив дава нужните предпоставки да очакваме допълнително понижение до 20900. Преди да се влезе в къса позиция е желателно да е изчака предстоящия опит за пробив. Междувременно, осцилатор RSI, който е позициониран около неутралните стойности от 50 сигнализира за наличието на баланс между биковете и мечките. 

Коментари: 0