Американците ще изхарчат 9 млрд. долара за Хелоуин

Най-предпочитани ще са костюмите на вещици, вампири и зомбита

Американците ще изхарчат 9 млрд. долара за Хелоуин

Снимка: Pixabay

Разходите на американците за предстоящия Хелоуин (Деня на Вси Светии), който се отбелязва на 31 октомври, тази година ще са 9 млрд. долара. Това става ясно от данни на Националната федерация по продажби на дребно (NRF), въз основа на резултатите от проучване на Prosper Insights & Analytics.

Миналата година американските граждани похарчиха 9.1 млрд. долара.

Тази година над 175 милиона американци планират да отбележат Хелоуин, а средният разход на човек ще бъде 86.79 долара, казват от NRF.

Според изследването, американците планират да похарчат общо 3.2 милиарда долара за костюми, за да отпразнуват Хелоуин, 2.7 милиарда долара - за различни декорации, 2.6 милиарда долара - за бонбони и още 400 милиона долара за поздравителни картички.

„Икономическата ситуация е благоприятна и нивото на потребителско доверие е доста високо”, заяви президентът и главен изпълнителен директор Матю Шей.

„Търговците на дребно се зареждат, за да предоставят на децата, животните и възрастните любимите си декорации, бонбони и костюми този сезон", казва той.

Според оценките на NRF американците тази година най-често американците  се обличат в костюми на принцеси (7.6%) и супергерои (4.9%). Особено популярни са героите от „Междузвездни войни”, както и от филмите и комикси за Батман. Възрастните на възраст между 18 и 34 години предпочитат костюмите на вещици, вампири и зомбита.

Коментари: 0