Ангелкова: Ще премахнем повторната категоризация на хотелите и заведенията

Министърът на туризма обвини служебния кабинет в бездействие за концесията на много от плажовете

Ангелкова: Ще премахнем повторната категоризация на хотелите и заведенията
1176 ~ 1 мин. четене

Министърът на туризмът Николина Ангелкова ще предложи да отпадне повторната категоризация на хотелите и заведенията на всеки пет години. На базата на контрола ще се отнемат звезди на неизрядните предприемачи, заяви тя в ефира на БНТ.

По думите й категоризацията трябва да е комплексна, „а не ресторантът да е 2 звезди, хотелът - 4, ресторантът – 3“, каза още Ангелкова.

Министърът обвини служебния кабинет в бездействие за концесията на много от плажовете, затова и много места ще останат без охрана. Държавата е похарчила само 5% от предвидените за реклама от началото на годината, е другото, в което Ангелкова обвини своя предшественик. 

Тя каза, че амбицията е страната ни да се превърне в целогодишна дестинация. За целта трябва да бъдат привлечени нискотарифните компании още по-добре във Варна, Бургас и Пловдив.

Министърът отчете ръст на ранните запитвания и заявките за чартърни полети през летния сезон от Франция и Холандия - 83%, Белгия - 53%. Спрямо 2016 г. се очаква около 10 % ръст на туристите през тази година.

Зимният туристически сезон отчита ръст от 19.1 %. Туристите, посетили зимните курорти, са 1.4 млн. Това показва, че рекламата на България е успешна, ще продължим ударно по същия начин напред, защото страната има още по-голям потенциал, коментира още Ангелкова.

Подкрепи Economic.bg