Антонио Таяни: Българските градове се развиват заради кметовете

Конкурсът „Кмет на годината“ е отличен инструмент, насърчаващ конкуренцията между градовете

Антонио Таяни: Българските градове се развиват заради кметовете
Уважаеми кметове, уважаеми приятели, искаше ми се да съм сред вас тази вечер, за да ви кажа лично колко съм привързан към България и че имам отлични впечатления от  всичките си посещения в страната. България се развива, градовете ѝ стават все по-красиви и предлагат по-добри услуги на своите жители. Но всичко това е и благодарение на кметовете и на местната власт.

Така започна видео обръщението на председателя на Европейския парламент към гостите на церемонията по връчването на годишните награди в рамките на конкурса „Кмет на годината“ 2018. Събитието се организира от Портала на българските общини Kmeta.bg.

„Преди броени дни се видяхме с част от вас. И ще повторя онова, което казах тогава: продължавайте да работите по същия начин за общините си и за гражданите си. Изпълнявайте задълженията си с чест и бъдете гордост за нас на европейско ниво“, каза Таяни.

Според него именно затова конкурсът "Кмет на годината" е полезен. „Всъщност е отличен инструмент, който насърчава конкуренцията между градовете в България - за по-добри условия за живот, за по-добра инфраструктура и повече работни места; за процъфтяващ туризъм и образование, ориентирано към бъдещето и здравна система за всички“, каза той.

„Бих искал да поздравя г-н Боян Томов за организирането на настоящото шесто издание. Благодарение на конкурса гражданите имат възможност всяка година да дават оценка на кметовете и екипите им. За всички нас тази връзка е постоянна и важна – тя ни казва дали вървим в правилната посока и къде грешим. Тази връзка отразява амбицията, споделяна от всички нас – да намалим дистанцията между себе си и съгражданите си“, добави председателят на Европейския парламент и пожела успех на всички участници в конкурса.


Коментари: 0