Apple е продала повече часовници от цялата швейцарска индустрия

Apple прави часовници в продължение на четири години. Швейцария прави часовници в продължение на векове

Apple е продала повече часовници от цялата швейцарска индустрия
Apple прави часовници в продължение на четири години. Швейцария прави часовници в продължение на векове. Въпреки това технологичната компания вече се е наредила сред най-големите производители на часовници, нещо повече – през последното тримесечие на 2017 г. продажбите на Apple са надминали тези на цялата швейцарска промишленост в сектора. За периода гигантът е продал повече от Rolex, Omega и дори Swatch, пише още Business Insider. 

Информацията е на база докладите на Canalys и IDC и публично обявените данни на Швейцарската часовникарска индустрия. 

Трябва да се отбележи, че сравненията са трудни поради факта, че Apple по принцип не споделя официални данни за продажбите на своя „умен“ часоник, който влиза в категорията „други продукти“. Според Canalys обаче компанията е продала около 8 милиона броя Apple Watch през последното тримесечие на 2017 година.

За известно време, особено през 2016 г., изглеждаше, че ръстът на продажбите в този сегмент е спрял. Сега обаче компанията е отбелязала сериозен подем. „Това е най-доброто тримесечие за Apple Watch с 50% ръст на приходите и продажбите“, коментира самият Тим Кук, изпълнителен директор на гиганта. По негови думи има и двоен ръст във всеки географски сегмент. 

Сравнението с швейцарската индустрия идва да покаже мащаба на Apple. Трябва да се отбележи, че някои марки като Rolex, чийто часовници струват по няколко десетки хиляди долари, биват определяни като бутикови, но други като Swatch се продават в същия диапазон като най-евтиния Apple Watch – около 180 долара.  
Коментари: 0