Затишие пред буря, или какво да очакваме от Apple на есен

Компанията се кани да представи куп нови продукти през септември

Затишие пред буря, или какво да очакваме от Apple на есен

Снимка: БТА

2363 ~ 2 мин. четене
Затишие пред буря от нови продукти – така може да се определи поведението на Apple през 2018 г. Компанията не бе активна през първата половина година, но очакванията са, че умишлено пази устройствата си в тайна, за да ги покаже вкупом на есен. 

За такъв сценарий съобщава анализаторът от TF Internationa Securieties Мин-чи Куо, който се слави като един от най-достоверните източници на информация по отношение на плановете на гиганта от Купертино. 

Сайтовете 9to5Mac и MacRumors са описали подробно какво да очакваме от Apple до няколко месеца. Ето и прогнозите: 

  • Три нови iPhone модела, в това число и един ниско бюджетен. 
  • Два нови iPad с Face ID технология, или иначе казано таблетът ще е оборудван с предна камера с лицево разпознаване. Очаква се единият вариант да е 11-инчов, другият 12.9-инчов. 
  • Подобрени процесори в Mac Mini, MacBook Pro и MacBook. Това вероятно означава, че те ще дойдат без кой знае каква визуална промяна, но по-бързи от преди. 
  • Обновен iMac със „значително подобрена производителност на дисплея“. 
  • Нов по-евтин лаптоп Apple. Подробности по този въпрос няма, но предишни слухове глаасяха, че компанията вероятно ще надграи MacBook Air. 
  • „Умните“ часовници Apple Watch ще се появят с обновен редизайн – нещо, което не се е случвало от дебюта им през 2014 г. Очаква се, че една от ключовите разлики ще е наличието на по-голям екран, твърди Мин-чи Куо. 
  • Актуализирани слушалки AirPods. Според Bloomberg моделът ще има технология за минимизиране на шума и водоустойчивост. 
Очакванията са, че тези продукти ще бъдат представени по време на ежегодното събитие на Apple през септември. Не е изключено обаче някои да бъдат забавени до октомври, пише Business Insider. 

Подкрепи Economic.bg