Apple може да пусне iPhone с Touch ID под дисплея през 2020 г.

Apple може да пусне iPhone с Touch ID под дисплея през 2020 г.

Снимка: БТА

Apple тества iPhone с нова версия на Touch ID, която използва сензори за разпознаване на пръстови отпечатъци под дисплея, каквито вече са налични в устройства на Samsung, One Plus и Huawei. Устройството може да се появи през 2020 г., съобщава Bloomberg. 

Това би означавало, че потребителите вероятно ще имат на разположение два метода за отключване на своя iPhone – чрез Touch ID и Face ID (технологията за лицево разпознаване). 

Apple работи върху дисплеи с Touch ID от известно време, казват източниците сега. Някои патенти бяха разкрити още през февруари, а друг през април.  

Анализаторът Мин-чи Куо също твърди, че Touch ID ще се завърне скоро в iPhone. През август той коментира, че очаква това да се случи с моделите от 2020 г. или 2021 г. 

От информацията става ясно, че Apple тества технологията както вътре в компанията, така и от страна на доставчиците ѝ. „Доставчиците са доказали, че могат да интегрират технологията в iPhone, но компанията все още не смогва да произвежда масово“, пише Bloomberg. 

Подходът на Apple към скенерите за пръстови отпечатъци ще даде възможност на потребителите да използват „голяма част от дисплея“, за да се удостоверят. 

Изданието потвърждава и слуха, че Apple иска да възкреси iPhone на „ниска цена“, или иначе казано наследника на iPhone SE. Той вероятно ще изглежда като iPhone 8 и ще има 4.7-инчов дисплей, както и начален бутон с Touch ID. 

Тазгодишните нови iPhone модели на компанията се очаква да бъдат представени на 10 септември. 
Коментари: 0