Apple пусна актуализация за бъга във FaceTime

Той позволяваше на потребителите да подслушват

Apple пусна актуализация за бъга във FaceTime

Снимка: Pixabay

Apple е коригирала бъга в приложението в FaceTime, който позволяваше на хората да подслушват групови видео разговори. Актуализациите на софтуера - iOS 12.1.4 и macOS Mojave 10.14.3 - бяха пуснати за iPhone, iPad и Mac компютри снощи, девет дни след като стана ясно за грешката, която позволява да чувате човека, на когото звъните през апликацията, дори ако той не е приел разговора.

В някои случаи бъгът може да покаже видео на живо от другия човек, ако натисне бутона за сила на звука, за да отхвърлят обаждането.

Apple съобщи още, че ще компенсира 14-годишния Грант Томпсън и неговото семейство, които разкриха грешката. Компанията, която не е разкри каква ще бъде компенсацията, заяви, че ще допринесе финансово за образованието на младежа.

Докато разследвала грешката, Apple открила и друг проблем със сигурността, свързан с Live Photos във FaceTime. Компанията не уточни какъв е бъгът или как работи, но новите актуализации поправят и този проблем. Междувременно Apple изключи използването на LivePhotos във FaceTime на устройства, които все още не са актуализирани.
Коментари: 0