Арести на митничари затвориха ГКПП Лесово (обновена)

Задържани са две смени в хода на разследване срещу корупционни схеми

Арести на митничари затвориха ГКПП Лесово (обновена)

Снимка: БГНЕС

3866 ~ 1 мин. четене

Масови арести на служители на Агенция „Митници“ преустановиха преминаването през ГКПП Лесово, съобщава БГНЕС.

Задържани са две смени на граничния пункт и са проверени са над 100 домашни адреса. Това съобщи за информационната агенция Малина Александрова, директор на отдел "Връзки с обществеността" към Прокуратурата на Република България.На смяна обикновено са по 20 митнически служители.

Акцията е съвместна на прокуратурата с Държавна Агенция Национална сигурност. Започнала е в 18:30 ч. вчера и продължава и в момента, поради което ГКПП Лесово е затворен. Провеждат се оперативно-следствени и процесуално следствени действия срещу митнически служители за корупционни схеми. Продължават претърсванията и на домашните адреси на задържаните.

Българска национална телевизия, има информация за организирани действия на митничарите. Разследването е започнало след сигнали на шофьори, предимно турски граждани, че по всякакви поводи и без основание са им искани пари, за да преминат през пункта.

Според директора на Агенция Митници Ваньо Танов, акцията е закъсняла и това е пътят, за да се изчисти от корупция системата. Той очаква действията в тази посока да продължат.

Около 15 ч. преминаването през ГКПП "Лесово" е възстановено, след като специално сформирана митническа група от други пунктове е започнала работа. Утре ще бъде изнесена официална информация по повод операцията и последствията от нея.

Подкрепи Economic.bg