\"Армеец\" стана застраховател на годината

Вижте кои компании грабнаха наградите за застраховане, пенсионно осигуряване и посредничество

\

„Армеец” е „Застраховател на годината” за 2015 година. Застрахователното дружество изпревари „Алианц България” и „ДЗИ Общо застраховане”, които си поделиха второто място в категорията "Застраховател на годината - Общо застраховане", а „Лев инс” остана на трето, предава репортер на Economic.bg.

Призът беше връчен по време на традиционните годишни награди, които се проведоха в хотел „Маринела” в София. Престижните награди „Застраховател на годината“ и „Пенсионноосигурително дружество на годината“ се връчват за осма поредна година от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и Българската асоциация на застрахователните брокери.


В категория „Застраховател на годината – Животозастраховане” първо място грабна „Алианц България Живот”, а на второ и трето място останаха „Булстрад Живот Иншурънс Груп” и „ОББ Медлайф”. 

С ръст от 945% за „Най-динамично развиващо се застрахователно дружество” беше избрано застрахователната компания „Асет Иншурънс”. Дружеството „Дал Бог живот и здраве” пък остана на второ място с ръст от 846%, а трети се класира „Групама застраховане” с ръст от 89%.

Пенсионноосигурителна компания „Доверие” пък грабна приза за „Пенсионноосигурително дружество на годината “Допълнително задължително пенсионно осигуряване”.

В категория „Пенсионноосигурително дружество на годината “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване” отличено с награда беше Пенсионноосигурително дружество „Алианц България”. 

За „Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество” беше отличен Пенсионно осигурителният институт. „Ес Ди Ай Груп” пък взе първото място в категорията „Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане”. Втори останаха компанията „Марш”, а трети – „Юнайтед Брокер”.

"АОН България" получи най-високия приз в категория „Застрахователен брокер на годината – Животозастраховане”, а втори и трети останаха"Евролайф България" и "Райфайзен застрахователен брокер". 

В категорията "Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество" първо място грабна "Ви Ар Груп", следвано от "Застрахователен брокер Инс Би Ес" и "Тотал Инс - Застрахователен брокер". 

Специална награда за цялостен принос в развитието на застраховането беше дадена на вицепрезидента на застрахователна компания "Алианц" Максим Сираков.

Изпълнителният директор на "Доверие" Ангелина Петрова пък получи статуетка за цялостен принос в развитието на българското осигуряване, а собственикът и управител на "Булстар" Анета Петрова беше отличена за цялостния й принос за посредничество в застраховането. 


Победителите бяха определени на база обективни показатели като пазарен дял, технически резултат, платени обезщетения, акумулирани премии, граница на платежоспособност и др. 

Наградените дружества получиха грамоти и пластики, изработени от художника Андрей Янев.

Медийни партньори на събитието са сп. “Икономика”, Economic.bg, 
Дарик радио, сп. “Мениджър”, в-к „Банкер“, в-к „Застраховател прес“, Klassa.bg, Econ.bg, Inews.bg, Insmarket.bg.

Коментари: 0