Aston Martin показа Vantage GT3

Колата ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди, а максималната скорост, която развива е 297 км/ч

Aston Martin показа Vantage GT3
4019 ~ 1 мин. четене

Британската компания Aston Martin представи "най-безкомпромисния и потентен" Vantage в историята - GT3. Автомобилът е с карбонов кит, модифицирани брони и престилки. Отпред е монтиран сплитер, отзад има нов дифузьор и голямо крило, пише SpeedPress. Накрайниците на ауспусите са керамични, а джантите 19-инчови. 

Вътрешността на машината има много карбонови елементи, ред които и седалките. 
 
Онборд функциите се управляяват от сензорен екран, а воланът е с алкантара. 

Автомобилът се задвижва от 6,0-литровият V12 двигател с 600 к.с. и 625 Нм максимален въртящ момент, който преминава през 7-степенна автоматична кутия. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е само 3,7 сек, а максималната скорост, която развива колата е 297 км/ч. 

Окачването на Vantage GT3 е с настройки за писта. Амортисьорите и пружините са сменени. Системата Adaptive Damping има три режима на управление - Normal, Sport и Track. Генерацията е магнезиева, а ауспуховата система от титан, докато карданът е карбонов. Спирачната система от Brembo е керамична. С цел по-ниска маса акумулаторът е литиево-йонен, а вратите, както и предният капак  - карбонов. 

Цялостното олекотяване е довело до 100 кг по-ниска маса от V12 Vantage S. Производството е лимитирано до 100 бройки, като първите доставки започват от третото тримесечие на годината.Подкрепи Economic.bg