Авиокомпания предлага на пътниците да откупят съседни места

Всяко място ще струва от 55 долара до 165 долара

Авиокомпания предлага на пътниците да откупят съседни места

Снимка: Unsplash

За тези, които искат да си гарантират отсъствието на съседи по седалка по време на полет, сега Emirates предлага на пътниците в икономична класа възможността да резервират съседни празни места за допълнително социално дистанциране.

Всички пътници с потвърдена резервация в икономична класа ще могат да закупят до три празни съседни места, преди да се качат на полетите си.

Местата не могат да се резервират предварително и ще бъдат предоставени само на гишето за регистрация на летището преди излитане на полета. Всяко място ще струва от 55 долара до 165 долара, в зависимост от полета. И наличността ще варира в зависимост от това колко е пълен полетът.

Експертите предполагат, че опцията ще бъде полезна за "двойки, които искат да имат целия ред за себе си", родители, пътуващи с бебета, или "тези, които просто искат допълнително осигуряване на повече пространство, докато пътуват по време на пандемия", се казва в съобщение от авиокомпанията.

Способността за социална дистанция на борда на самолетна кабина се превръща в конкурентно предимство за авиокомпаниите по време на пандемията. По-рано тази година Delta Air Lines обяви, че ще продължи политиката си за блокиране на средната седалка на борда на полети до 30 април 2021 г.

Коментари: 0