Бъдещият iPhone Pro може да прероди нов-стар дизайн

На хоризонта се задават четири смартфона под марката Apple

Бъдещият iPhone Pro може да прероди нов-стар дизайн

Снимка: Unsplash

2792 ~ 1 мин. четене

Apple ще вдъхне нов-стар дизайн на бъдещия iPhone Pro, като се очаква устройството да се появи с добре познатите от миналото гладки ръбове. Информацията идва от Bloomberg и потвърждава предходни слухове.

Миналата година Мин-чи Куо също подсказа за задаващ се телефон с плоски ръбове, подобно на наскоро появилия се iPad Pro. Анализаторът обаче твърди, че екранното стъкло на бъдещия iPhone ще е леко извито, докато Bloomberg споменава за плоско такова.

Очаква се през 2020 г. Apple да представи четири нови iPhone-а. Според последната информация на изданието ще има два iPhone Pro модела с три камери на гърба, които също така ще поддържат 3D сканиращата LIDAR система.

Остава неясно дали предполагаемият дизайн с плоски ръбове ще е наличен само за Pro версиите, или ще бъде внедрен и в другите два очаквани смартфона от по-нисък клас.

Според доклада на Bloomberg, iPhone Pro ще има “малко по-голям” екран от 6.5-инчовия панел на iPhone 11 Pro Max, а прорезът с Face ID за сметка на това ще “намалее”.

Изданието очаква също и по-малък и по-евтин HomePod високоговорител, който вероятно ще се появи през второто тримесечие на годината. Както и нови версии на MacBook Pro, Apple TV, iMac и базовия модел iPad.

Apple не очаква пандемията от коронавирус да причини големи забавяния, според Bloomberg, въпреки че някои модели iPhone може да стартират седмици по-късно от обикновено. Съобщава се, че инженерите се насочват към Китай, за да завършат работата по модела следващия месец преди масовото производство.Подкрепи Economic.bg