Бъфет инвестира в производител на лекарства

Фондът на милиардера купува и още акции в Apple

Бъфет инвестира в производител на лекарства
Уорън Бъфет прави още един голям залог за здравеопазването. Неговата компания Berkshire Hathaway наскоро е купила дял от 358 млн. долара в Teva Pharmaceutical - израелска компания, която произвежда генерични лекарства. Акциите на компанията поскъпнаха с около 7% след приключването на пазара, съобщава CNN.

Данните за закупени и продадени участия на фонда на Бъфет са от официален документ, подаден до щатската комисия по ценни книжа SEC в сряда.

Миналия месец Berkshire, Amazon и JPMorgan Chase обявиха, че ще създадат нова компания, за да предложат на своите работници и техните семейства по-добри здравни осигуровки.

Berkshire Hathaway също така е продала по-голяма част от дела си в IBM през последните три месеца. Компанията на Бъфет е продала 35 милиона акции, оставяйки си около 2 милиона броя от книжата на технологичния гигант. Оповестяването на новината обаче изглежда не засегна цената на акциите на IBM, които отбелязаха по-високи стойности в пазарната търговия. Това може да се дължи на факта, че инвеститорите вече знаят, че Бъфет разпродава. Миналия май той каза, че е продал една трета от своите акции в IBM.

Фондът на Бъфет е продал и 10 милиона акции на General Motors и 6 милиона акции на Wells Fargo. 

И е купил повече от 31 милиона акции на Apple.
Коментари: 0