Бъфет не се е карал никога с най-близкия си бизнес партньор

Чарли Мънгър е считан за \"дясна ръка\" на милиардера-инвеститор

Бъфет не се е карал никога с най-близкия си бизнес партньор

Мънгър, Гейтс и Бъфет

Снимка: кадър Youtube

Уорън Бъфет и Чарли Мънгър са приятели от 1959 г. Работят заедно от 1978 г. Двамата имат невероятен успех, изграждайки заедно Berkshire Hathaway в инвестиционен бизнес с повече от 736 млрд. долара активи. Но знаете ли какво е още по-впечатляващо от това? Бъфет и Мънгър никога не са имали дори един спор в повече от 40-годишната си съвместна работа и над 60-годишното си приятелство.

Този факт идва направо от устата на Уорън Бъфет по време на интервю за предаването на CNBC Squawk Box.

Мънгър е заместник-председател на Berkshire Hathaway и като такъв, дясната ръка на Бъфет. Двамата работят заедно от 1978 г., когато Бъфет убеждава Мънгър да напусне собствения си инвестиционен посредник и да се присъедини към него в Berkshire Hathaway. Повече от десетилетие по-рано Бъфет е убедил приятеля си да напусне адвокатската фирма, в която работи, защото не използвала пълния му талант.

Двамата израстват в Омаха. И двамата работят в магазина на дядото на Бъфет, макар и не по едно и също време. Те се срещат, когато общ приятел ги представя. Тогава Бъфет е на 29 години, а Мънгър - на 35 години.

"Отидохме на вечеря и след пет минути Чарли се търкаляше по пода, смеейки се на собствените си шеги - и аз правех същото", каза Бъфет в интервюто на CNBС. "Знаехме, че сме един за друг", коментира инвеститорът.

Днес Бъфет е на 88, а Мънгър - на 95 г.

Въпреки че са приятели и бизнес партньори и никога не са се карали, това не означава, че двамата винаги са на едно мнение. Бъфет признава, че за повечето неща наистина са на едно мнение, но има и теми, по които нямат съгласие. 

Не са много хората, които Оракулът от Омаха слуша. Бъфет обаче казва пред CNBC, че Чарли му е дал много добри съвети с течение на времето. 

"Ние имаме изключително добро партньорство и така бизнесът е по-забавен - точно както животът е по-забавен с добър личен партньор и с голям бизнес партньор. Постигнахме много, но и много се забавлявахме. Живея по-добър живот заради Чарли", завършва милиардерът.
Коментари: 0