Българин спечели 670 хил. долара от Световния покер тур

Симеон Найденов взе среброто на LA Poker Classic

Българин спечели 670 хил. долара от Световния покер тур

Снимка: Facebook

8482 ~ 1 мин. четене

Симеон Найденов, най-добрият ни състезател на покер, успя да спечели 672 190 долара от . Той взе среброто на LA Poker Classic, пише Kmeta.bg

Шампион стана американецът Даниел Стрелиц, който грабна чек за 1 млн. долара. Преди финалната битка двамата мъдро сключиха сделка за подялба на наградния фонд, така че нашето момче си тръгва от Лос Анджелис със 756 000 долара. Досегашният му личен рекорд беше 326 440 долара в турнир от Световните серии по покер (WSOP) в Лас Вегас през 2013 г., когато зае първо място и спечели първата си златна гривна на WSOP.

Успехът на 29-годишния играч е вторият най-голям в историята на българския покер след този на Димитър Данчев, който в началото на 2013 г. грабна 1 859 000 долара след победата в турнира PokerStars Caribbean Adventure.

„Убедих се, че колкото по-добре контролираш емоциите си, толкова по-добре контролираш всичко останало. Последните шест дни играх най-добрия покер, на който съм способен. Изключително съм горд и благодарен за постижението си“, заяви Найденов след турнира.

„Абстрахирах се от огромния награден фонд и изцяло се фокусирах над играта и взимането на правилни решения. И успях. Усещането, че всичко това приключи точно на трети март, може само да ме прави още по-щастлив. Честит празник“, написа той в профила си във Facebook. 

Подкрепи Economic.bg