Българин в класацията \"40 под 40\" на сп. Fortune за 2018 г.

Наскоро той стана и един от младите технологични милиардери

Българин в класацията \

Влад Тенев и Байджу Бат

3341 ~ 1 мин. четене
Американското списание Fortune представи своята класация "40 под 40" за най-влиятелните млади хора в бизнеса. В подреждането за 2018 г. присъства и българин.

На 24-о място е Влад Тенев, заедно със своя партньор Байджу Бат, съоснователи на приложението Robinhood за търговия с акции и криптовалути.

"Какво ще стане, ако можете да си купите акции с вашия смартфон - и да избегнете досадните такси? Ето как милиони млади инвеститори използват приложението Robinhood. Бат и Тенев, които се срещат, учейки математика в Станфорд, стартират компанията през 2013 г. като предизвикателство към брокерските къщи. Пет години по-късно тя се изстрелва до стойност от 5,6 милиарда долара. Тази година те добавиха Bitcoin и други криптовалути към търговския микс и сега се надяват да превърнат Robinhood в цифрова банка", се казва в представянето на двамата млади предприемачи.

Както преди дни Economic.bg писа, Влад Тенев и Байджу Бат са едни от новите технологични милиардери през тази година, тъй като състоянието на двамата вече се изчислява в 10 цифри, след поредния кръг финансиране, което оцени Robinhood на 5,6 млрд. долара.

Цялата история на двете момчета може да прочетете с подробности в броя на сп. "Икономика", който предстои да излезе през септември на пазара.

Номер 1 в класацията "40 под 40" делят двама от най-популярните в технологичния сектор - съоснователят и главен изпълнителен директор на Instagram Кевин Систром и съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг.

Цялата класация "40 под 40" може да прочетете ТУК.
Подкрепи Economic.bg