Българите ще почиват в Гърция и през септември

Хотелиерите свалят драстично цените

Българите ще почиват в Гърция и през септември
3803 ~ 2 мин. четене

Нашенци ще пълнят морските курорти в Гърция и през месец септември. Напливът на родни туристи не спира, тъй като летният сезон в южната ни съседка е по-дълъг, времето се задържа по-топло, водата също не е студена, твърдят туроператори от Благоевград. Не на последно място – хотелиерите свалят драстично цените след сезонния пик през август, пише Kmeta.bg

„Имаме наши бази в седем хотела в курортите Аспровалта, Неа Врасна и Ставрос. Легловата ни база, която е около 200 легла, е пълна до 10 октомври с българи. Няма едно свободно място. Цената е много изгодна. Човек за четири нощувки плаща само 65 лева. Толкова ниски цените са и през месец май, когато още не е започнал същинският летен сезон”, твърди Васил Ангелов, който е собственик на благоевградска туристическа фирма.

За сравнение – през август цената за 5 нощувки на човек бе от 175 до 230 лева в зависимост от категорията на хотела и екстрите, които предлага. В Ставрос комплексите са с басейни, затова е по-скъпо. В Аспровалта пък се предлага и храна, обяд и вечеря на човек струват само по 8 лева. Идват не само жители на Югозападна България, много са столичаните, пристигат от Пловдив и дори от Варна.

В хотелските бази има създадени условия за готвене и нашенците често се възползват от това, за да не харчат пари за хапване в гръцки заведения. Според туроператори основните предимства за хората в Югозападна България са близкото разстояние до Бяло море, чистите плажове и спокойствието в Гърция, не на последно място – водата е по-солена и действа добре на заболявания на костната система.

С всяка изминала година нашенците на лятна ваканция в страната на Омир стават все повече. Хиляди българи отдъхват сред спокойствието, тишината и зеленината на гръцките курорти.

Коментари: 0