България бе поставена сред дестинациите с висок стандарт на безопасност и хигиена

Световният съвет за пътувания и туризъм дава възможност на пътниците да идентифицират сигурните дестинации и места за настаняване по целия свят

България бе поставена сред дестинациите с висок стандарт на безопасност и хигиена

България бе поставена сред туристическите дестинации с високи стандарти за безопасност и хигиена от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), стана ясно от съобщение на организацията, предава Министерството на туризма.

WTTC проектира специален печат за безопасност и хигиена, за да даде възможност на пътниците да идентифицират сигурните дестинации и места за настаняване по целия свят. От неговото представяне в края на май до днес с печатът са удостоени Турция, България, Ямайка, Канада, Португалия и Саудитска Арабия.

Световният съвет за пътувания и туризъм стартира първата от редица нови световни мерки като част от своите протоколи за безопасно пътуване, предоставящи насоки за доставчиците на туристически пътувания и туристите относно хигиената, дезинфекцията и физическото разстояние.

Целта на тези протоколи е да въведат планове за действие, които да оптимизират усилията на бизнеса за възстановяване на сектора след кризата от Covid-19. Към момента протоколите обхващат различни сфери – хотели, ресторанти, авиация, летища, туроператори, пазаруване на открито, конгресни центрове, като са взети предвид препоръките на Световната здравна организация, и ще бъдат актуализирани при промяна в епидемиологичната обстановка.

Указанията, които Министерството на туризма изготви за местата за настаняване и заведенията за хранене, отговарят на издадените протоколи от WTTC, което прави страната ни част от тази инициатива. Тя е подкрепена също от Световната организация по туризъм, Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) и др.

Глория Гевара, президент и изпълнителен директор на WTTC, очаква през следващите дни и седмици да се присъединят още дестинации.

Миналата седмица ръководителят на германската туристически гигант TUI Марек Андришак заяви, че България ще бъде сред водещите дестинации за лято 2020, заедно с Гърция и Кипър.

Коментари: 0