България регистрира исторически успех при ски скоковете

Владимир Зографски завърши 14-и на Малката шанца

България регистрира исторически успех при ски скоковете
2684 ~ 1 мин. четене
Владимир Зографски завърши на 14-то място при ски скоковете на Малка шанца на Олимпиадата в Пьонгчанг, с което постигна исторически успех за България. Предишното най-добро постижение бе на Владимир Брейчев, който през далечната 1984 г. завърши 19-и в Сараево.

Зографски направи два изключително добри опита, въпреки силния вятър, заради който тормозеше спортистите по време на цялото състезание. При първия опит българинът дори бе върнат от старта заради вятъра, което повлия и на неговото представяне. Той направи малка грешка при отлепянето от трамплина, но в полета успя да компенсира този проблем.

„Беше доста неприятно усещане, тъй като ние стягаме много обувките и краката ми изтръпнаха. Но успях да направя нормален скок. Концентрирах се изцяло върху това, което трябва да направя“, коментира Зографски след скока.

Вторият опит на Зографски също бе добър. И макар че при полета допусна някои неточности, успя да достигне дължина на скока от 108.5 метра. Съдиите му дадоха и много висока оценка за стил и временно той зае второ място в класирането.

„Чувствам се доста по-уверен от преди и мисля, че това ми помогна. В днешно време в ски скока всички са големи имена. Пожелавам си да съм здрав и да направя два добри скока на Голямата шанца“, каза Зографски.
Подкрепи Economic.bg