България засилва икономическите отношения с Нинбо

Икономическият министър Емил Караниколов подписа Меморандум за сътрудничество

България засилва икономическите отношения с Нинбо

Снимка: Министерство на икономиката

Българската държава и управата на китайския град Нинбо се споразумяха да активизират бизнес отношенията помежду си. Министърът на икономиката Емил Караниколов и партийният секретар Джън Шанджие са подписали Меморандум за сътрудничество, целящ да засили съвместните търговско-икономически операции. 

Специално внимание е обърнато на насърчаването на китайските инвестиции в българските индустриални зони, посочват от българското ведомство. Меморандумът предвижда оказване на съдействие за създаване на нови и разширяване на съществуващите бизнес контакти между предприятията от България и Нинбо.

По време на срещата Караниколов изтъкна важността на Нинбо в инициативата за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и в инициативата за свързаност между Европа и Азия „Един пояс, един път“. „За шеста поредна година българските фирми участват в панаира в  Нинбо, в който Министерството на икономиката организира всяка година българско национално участие“, каза още той.

Икономическият министър е на посещение в Китай, начело на бизнес делегация от близо 20 български компании, които участват в ежегодното Експо за търговия и инвестиции в гр. Нинбо. Тази година българските фирми-износителки представят своите продукти, основно храни и селскостопански продукти, вино, минерална вода и козметика.

Коментари: 0