Рамка осигурява по-добра хигиена в банки и офиси

DOORDESFECTO LIGHT е подходяща за магазини, предприятия, административни сгради и всички обекти, където минават много хора

Рамка осигурява по-добра хигиена в банки и офиси
4049 ~ 3 мин. четене
Автор: ЮниВалент

Епидемията от COVID-19 бавно затихва в България, но всички експерти предупреждават, че светът трябва да се научи да живее с вируса. И ако социалната дистанция е само временна и невинаги приложима мярка срещу разпространението му, то хигиената в дома и на обществени места остава най-важното изискване за ограничаване на заболеваемостта. Как обаче да се спазва висок стандарт на безопасност на места, където потокът от хора е голям и контролът би създал напрежение и загуба на време?

Българската компания „ЮниВалент" ЕООД предлага иновативно и практично решение именно за обществени сгради – специална рамка за дезинфекция, която се поставя на входа. DOORDESFECTO LIGHTе предназначена за хигиенизиране на персонал и посетители в учреждения, болници или други зони с висок риск за разпространение на инфекции. Подходяща е също за работещите в зони, изискващи висока хигиена, като предприятия от хранително-вкусовата промишленост, производство на електронни компоненти и други. Рамката е приложима и за търговски комплекси, пазари, административни сгради, училища и детски градини, банки, офиси - за различни по големина обекти, където преминават много хора. Тя е ефективно решение за осигуряване на по-добра хигиена при влизане в сградите на общинските администрации и държавните ведомства.


Конструкцията на DOORDESFECTO LIGHTе модулна, лесна за транспорт и монтаж, а теглото е 130 кг. Управлението е интелигентно и не е необходимо специално обучение за работа с нея. Машината се захранва с 220 волта, като оперативните напрежения са 24 волта и не изисква постоянен надзор.

Рамката е изградена от метални профили с алуминиеви композитни панели за стени, монтирани върху метална основа. Дезинфекционна постелка, напоена със специален разтвор, осигурява хигиенизирането на подметките на обувките.

DOORDESFECTO LIGHTе снабдена с диспенсер за почистващ гел за ръце, диспенсер за еднократни ръкавици и диспенсер за еднократна предпазна маска. Разполага с 10 дюзи от висок клас, чрез които специален дезинфекциращ разтвор се пулверизира до изключително фина мъгла. Дюзите за пулверизиране на разтвора са разположени вертикално от двете страни на рамката по 4 броя и още 2 броя на тавана. Тази конфигурация позволява да се създаде мъгла от разтвор с изключително фини размери, така че безопасно да преминават хора без специално защитно облекло.

Рамката е оборудвана със светлинна сигнализация за начало и край на дезинфекцията. Оптична система задейства процеса и не е необходимо ръчно управление чрез докосване до сензори или детектори.

Дезинфектантът се поставя в резервоар с вместимост 35 литра, който е монтиран в сервизната част на рамката и е защитен срещу неоторизиран достъп.

Капацитетът на DOORDESFECTO LIGHTе 6-10 души в минута. Продължителността на работа с едно зареждане на резервоара за дезинфектант е до 18 часа, в зависимост от потока хора. От „ЮниВалент" ЕООД   обясниха, че могат да произвеждат 200 рамки месечно. А като допълнителна опция е възможността за поставяне на реклами върху конструкцията.Производителят планира да пусне още продукти, които ще повишат сигурността и хигиената в големи обществени сгради. DOORDESFECTO MEDICAL е рамка, предназначена за приложение основно в медицински заведения и обекти от хранително-вкусовата промишленост. DOORDESFECTO THERMO е подходяща за големи търговски центрове с допълнителни функционалности към основните, като термокамера за измерване на температурата на преминаващите, интелигентни аналитични функции, безжична комуникация с център за обслужване. DOORDESFECTO  WALK е  постелка за дезинфекция на обувки с различни размери, а  DOORDESFECTO HAND  е дезинфекцираща станция за ръце, която дава възможност за безконтактно нанасяне на дезинфекциращ препарат и е подходяща за клиенти на заведения или търговски обекти.

Повече за иновативните продукти може да научите на www.doordesfecto.eu.


Подкрепи Economic.bg