Български логистичен оператор придоби световен лидер в търговията с храни

bERS Logistics е купила 100% от “Унивег България” и двете компании вече са консолидирали дейността си

Български логистичен оператор придоби световен лидер в търговията с храни
5156 ~ 2 мин. четене

Българската компания Медиа Транспорт ЕООД, част от групата на логистичен оператор bERS, придоби 100% от дяловете на Унивег България ЕООД. След сключването на сделката, двете компании вече оперират заедно под търговското наименование bERS Logistics.

“Унивег България” бе част от белгийската компания Greenyard - глобален лидер в сферата на търговията с пресни, замразени и преработени хранителни продукти.

bERS Logistics е създадена през 2005 г., в гр. София. В годините компанията успява да се наложи, като един от лидерите в управлението и търговията на стоки под температурен режим. Днес bERS Logistics предоставя  логистичен мениджмънт и услуги на над 150 клиента, сред които Метро, Т-Маркет, Била и други.

След придобиване на дяловете на Greenyard в България, bERS Logistics консолидира дейността на двете компании. Стратегическа цел за екипа на bERS Logistics през годината е и обогатяването на пакета от цялостни решения за обслужване на онлайн магазини и eCommerce търговци.

„За 13-те години от своето създаване и след над 425 успешно реализирани проекта, групата bERS Logistics успя да се наложи като лоялен и надежден партньор, предлагащ гъвкави решения и професионални услуги. В последните години наблюдаваме нарастващ интерес от страна на бизнеса за възлагане към външен партньор на второстепенните дейности, каквато например е управлението на процеса на веригата от доставки до краен клиент. Това според мен е абсолютно доказателство за потенциала на сектора  и за неговото бъдещо разрастване. Вярваме, че придобиването на “Унивег България“ ЕООД ще ни позволи да предложим на нашите клиенти и партньори още по-модерни и ефективни решения. Ще продължим да работим още по-усилено за реализацията и на други оперативни партньорства с логистични, складови и транспортни компании както в България, така и в чужбина“, коментира Николай Николов, Директор Бизнес планиране и развитие на bERS Logistics.

Подкрепи Economic.bg