Бареков се отрече от собствената си парламентарна група

Лидерът на \"България без цензура\" подава ръка на Радан Кънев и Реформаторите

Бареков се отрече от собствената си парламентарна група

Снимка: БГНЕС

Николай Бареков оттегля подкрепата си от парламентарната група на Български демократичен център, обяви самият той пред Дарик радио. Партията, чийто лидер е Бареков – България без цензура бе в основата на сформираната предизборна коалиция и преименуваната по-късно парламентарна група.

"Не може хора, които са влезли в парламента с моето име, да гласуват ГДБОП да се върне в ръцете на Цветан Цветанов и да подкрепят изземването на парите за пенсии на хората. Не оттеглям подкрепата си обаче от депутатите - шестима души, които гласуваха "против" тези предложения. Ще стоя зад тях, докато те са опозиция в този парламент", мотивира решението си той.

Той добави, че решението на тези шестима народни представители дали да останат в БДЦ е изцяло тяхно. Според него групата е трябвало да гласува с „въздържал се" за промените в Закона за МВР, като по думите му, „изборът между модела „Кой?" и Цветан Цветанов е еднакво отвратителен".

Евродепутатът изказа предположение, че подкрепилите идеята са го направили под натиск, за да не се казва, че предложението е минало само с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

„Реформаторският блок, който сега се опитва да се изкара като истинска опозиция, вчера послужи като параван на срамната коалиция между ГЕРБ и ДПС. Писна ми от маскарада в държавата, който се развива в последните години", каза още Бареков.

„Затова приветствам поведението на Радан Кънев и смятам, че той някак си ми подаде ръка, като написа в блога си, че трима от хората на Ковачки са подкрепили пенсионните промени. Подавам ръка на Радан Кънев, ако иска да я приеме“, обърна се лидерът на ББЦ към Реформаторите.

„За мен то е изчерпано. Смятам, че през 2015 г. хора като Радан Кънев и като мен трябва да се организираме и да създадем опозиционен блок, който да заложи в политиката си извършването на тежки реформи и спирането на политическата корупция. Трябва да помислим за нещо, което да е срещу статуквото", бе позицията му по повод правителството.

Коментари: 0