Barilla пусна нова производствена линия в Русия

Причината е голямото търсене на макаронени изделия заради Covid-19

Barilla пусна нова производствена линия в Русия
608 ~ 1 мин. четене
Италианският производител на тестени изделия Barilla пусна четвърта линия за производство на макаронени изделия в своя завод в руския град Солнечногорск. Причината за нуждата от допълнително производство е увеличеното търсене на тестени изделия заради кризата с коронавируса.

В момента компанията произвежда около 180 тона макаронени изделия и 40 тона хляб на ден. След пускането на друга линия производството на паста ще се увеличи с почти 60 тона.

На фона на разпространението на COVID-19 макароните и зърнените култури са едни от най-популярните стоки сред населението.

В момента няма сериозен недостиг на тези продукти в магазините на градския на Солнечногорск, но за да задоволят търсенето в цялата страна, ръководството на Barilla реши да пусне четвъртата производствена линия, се казва в доклада.

Barilla е многопрофилна компания за хранителни продукти. Основана е в Италия през 1877 го. Занимава се с производство на тестени изделия, торти, сосове, хлебчета и бисквитки. Притежава марки Mulino Bianco, Pavesi, Voiello, Alixir и Academia. Barilla (Италия), Wasabrod (Швеция), MISKO (Гърция, Filiz (Турция), Yemina и Vesta (Мексико).

Barilla Rus LLC управлява завода на концерна в Солнечногорск, област Москва.
Коментари: 0