БДЖ публикува графика на влаковете за 2022 г.

Предвижда се увеличение на броя на бързите влакове по някои маршрути

БДЖ публикува графика на влаковете за 2022 г.

Снимка: Красимир Свраков

2360 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Проекто-графикът за движение на влаковете за следващата година е публикуван за обществено обсъждане на сайта на БДЖ. До 11 октомври може да се изпращат предложения за изменения, съобщават от пресцентъра на дружеството.

Основните промени са свързани с увеличаване на броя на бързите влакове в някои направления и подобряване на връзките с възможност за пътуване в различни региони на страната. Така например бързият влак Горна Оряховица – Пловдив ще пътува през Царева ливада и Карлово, като ще прави връзка с Габрово и Хисар. Влакът ще дава възможност за директно пътуване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня.

Сезонните нощни влакове ще пътуват между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, включително и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе. Така значително ще се подобри връзката с железопътния транспорт между Северна и Южна България.

По направлението София – Плевен се предвижда да пътува бърз влак на мястото на вечерния пътнически влак. Така разстоянието ще се изминава за по-кратко време.

От БДЖ акцентират върху факта, че графикът е разработен въз основа на техническите възможности, капацитета на подвижния състав и железопътната инфраструктура. Взети са предвид и планираните по-мащабни ремонти по железопътната мрежа.

Подкрепи Economic.bg