“Beats by Dre” всъщност струват.... 14$

Производствената стойност на световноизвестните слушалки е шокираща в сравнение с продажната цена

“Beats by Dre” всъщност струват.... 14$
4715 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Гатев

Слушалките на “Beats” излизат на пазара с цена между 100 и 450$. Джими Ловин и Dr. Dre създават империя за 3.2 милиарда долара, след като продават компанията си на “Apple” миналата година.

Това, което много хора не знаят е, че подстригване във фризьорски салон струва повече, отколкото един брой слушалки на “Beats”. Потресаващо разкритие на “New York Times”  ни позволява да научим, че са нужни едва около 14$ за произвеждането им.


Сега, като се замислим колко трябва да платим за един чифт, това ни звучи като шега. Очевидно маркетингът е свършил доста добра услуга за Dr. Dre, тъй като той притежава около 27% от компанията, което възлиза на 1.8 милиарда долара годишно.

От една страна, това е гениално, от друга - абсурдно. Списание “Times” класира слушалките на 17-о място по качество от 18 модела, което, разбира се, се оценява от експерти. 


Проблемът е в това, че неподозиращите клиенти купуват тези слушалки само заради марката и световната им известност, подминавайки много по-качествени продукти на значително по-ниски цени.

Коментари: 0