Бекъм получи зелена светлина от гражданите за строеж на спортен комплекс в Маями

Бившият футболист обяви идеята си през 2013 г. след края на спортната си кариера

Бекъм получи зелена светлина от гражданите за строеж на спортен комплекс в Маями

Дейвид Бекъм направи важна крачка към създаването на спортно селище и футболен отбор, след като обществеността в Маями гласува положително за проекта. Одобрението идва след петгодишна сага на бившия играч, който обяви плановете си да създаде отбор в Маями през 2013 г., същата година, когато той се оттегли от активната спортна кариера.

След редица отхвърлени заявления за планиране, неуспешни сделки и съпротива от страна на местните жители, Бекъм заедно с партньорите Марсело Клауър и Хорхе и Хосе Мас се спряха на плановете за разработване на спортен комплекс. Жителите на Маями имаха възможност да гласуват за проекта на междинните избори в САЩ, а сега предстоят преговори с местната власт за започване на строителството.

Комплексът е с площ 23 хектара и в него ще се построи стадион за 25 хил. зрители, търговски площи и други спортни съоръжения. Комплексът ще се намира в близост до летището на Маями и ще бъде дом на футболния клуб на Бекъм „Интер Маями“.

Очаква се спортното селище да бъде готово през 2021 г., ако процедурата по одобряване на проекта се придвижи в нормални срокове.

Коментари: 0