„Белла“ купи унгарската Marathon Foods за 12 млн. лв.

Дружеството вече ще може да доставя продукти за McDonald’s, BurgerKing, Aldi, FamilyFrost, O’Cool, Tesco и др.

„Белла“ купи унгарската Marathon Foods за 12 млн. лв.
2087 ~ 1 мин. четене

Българската компания с международно участие „Белла“ придоби унгарския производител и доставчик на храни Marathon Foods. Стойността на сделката е 12 млн. лв. като с инвестицията дружеството ще може да доставя хранителни продукти на пазарите в Западна Европа.                                                                                             

Marathon Foods е производител и доставчик за пазарите от ЕС и мултинационалните вериги. С придобиването му партньорската мрежа на „Белла“ се разраства и в нея влизат McDonald’s, BurgerKing, Aldi, FamilyFrost, O’Cool, Tesco, Iceland, Spar, Auchan.

„Стартирахме годината с мащабна инвестиционна програма и в трите направления производство, логистика и експорт на храни. Висококачественото производство привлича все повече потребители в Европа и вярваме, че разширяването ни на производствената ни дейност в централната и западната част на континента е правилният бизнес подход“, коментира по повод стъпването на „Белла България“ в Унгария изпълнителният директор на компанията Елза Маркова.

Портфолиото на „Белла”, което включва тестени продукти се обогатява с нови видове и вкусове – ролца с различни пълнежи (зеленчуци, пилешко месо, пуешко месо, свинско), тестени хапки, сиренки, хот-дог, грил продукти, гироси, щрудели, канелени рола и мексикански ролца.

Marathon Foods Ltd е създадена през 1992 г. в Унгария. Компанията е регулярен доставчик за мултинационалните търговски вериги и е с развито портфолио от храни по традиционни за Унгария рецепти, както и специално създадени за локални пазари по света.

Коментари: 0