Безос събра на пищно парти таен клуб политици и милиардери

Сред гостите са били Бил Гейтс и Иванка Тръмп

Безос събра на пищно парти таен клуб политици и милиардери

Лорън Санчес и Джеф Безос

Снимка: БТА

Изглежда парти настроението на Джеф Безос не е било нарушено от тежката за милиардера седмица. Изпълнителният директор на Amazon организира парти в имението си във Вашингтон в събота вечер, на което присъстваха знаменитости, служители на Белия дом и милиардери, пише "Бизнесинсайдър".

Събитието на Безос бе организирано след традиционнаа вечеря на клуб Alfalfa Club - елитно събитие, което се провежда ежегодно в последната събота на януари. Единственото събитие на Alfalfa Club е вечерята и тя е само с покани, а членовете на този таен клуб са предимно бивши американски президенти като Джордж Буш, високопоставени политически фигури и бизнес фигури като Джеф Безос. Членовете също така носят специални медали, за да покажат, че принадлежат към клуба.

Имението на Безос, разположено на площ от 27 000 фута струва 23 млн. долара и се намира в квартал Калорама във Вашингтон, където сем. Обама се преместиха след напускането на Белия дом.

След вечерята, огромен списък от знаменитости и политически личности са били снимани да влизат в къщата, както е документирано от „Дейли мейл“.

Иванка Тръмп и Джаред Къшнър са били забелязани да влизат в къщата на Безос, въпреки че CNN съобщава, че са пропуснали вечерята на клуб Alfalfa.

Съветникът на Белия дом Келиан Конуей също бе забелязан да влиза, както и републиканският сенатор Мит Ромни.

Според Politico, Ромни е бил основен говорител на вечерята и е довел актьора Бен Стилър като свой гост. По-късно Стилър беше видян да се отправя към партито на Безос.

Присъствали са също основателят на Microsoft Бил Гейтс, изпълнителният директор на JP Morgan Chase Джейми Даймън и изпълнителният директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон.

Politico съобщи, че приятелката на Безос, водещата на новини Лорън Санчес, е била забелязана да присъства на партито.

Партито се проведе след бурна седмица за Безос. Доклад на ООН, разкри, че телефонът на Джеф Безос е хакнат през 2018 г., вероятно от саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман.

В петък, само един ден преди събитието, Wall Street Journal съобщи, че федералните прокурори имат доказателства, че приятелката на Безос Лорън Санчес е предала интимни снимки на Безос на брат си Майкъл Санчес, който след това ги е предоставил на National Enquirer.

Миналата година Безос публикува необикновена публикация в блога си, в която казва, че Enquirer се е опитал да го изнудва със снимките, след като поръчал разследване как изданието получава размемени от него и Санчес съобщения.

Коментари: 0