Безос стана първият човек с богатство от над $200 млрд. 

Благодарение на възхода на Amazon, включително през последните месеци в условия нa пандемия

Безос стана първият човек с богатство от над $200 млрд. 
4268 ~ 1 мин. четене

Нетното богатство на изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос надхвърли 202 млрд. долара според индекса на Bloomberg Billionaires. Така той стана първият човек в историята с лично състояние над психологическата граница от 200 млрд. долара.

Сега Безос е със 78 млрд. по-богат от втория в класацията на милиардерите – Бил Гейтс.

Личното богатство на Безос се състои най-вече в акциите на Amazon, които през последните години нараснаха рязко. През април те достигнаха рекордни стойности на фона на безпрецедентното потребителско търсене на е-услуги в условията на пандемия. 

Само през тази година инвеститорите натрупаха над 86% печалба от ръста на акциите на Amazon. Гигантът се оценява на 1.7 трлн. долара, което я прави втората най-скъпа публично търгувана компания в САЩ след Apple. 

Основателят на Amazon стана най-богатият човек в света в най-новата история през 2018 г., когато личното му състояние се повиши над 150 млрд. долара. По-рано той успя да оглави класацията и през 2017 г.


Ако публикацията ви е била интересна и полезна, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.

Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg