„Бих поканил Нинова, ако не е седнала на агнешко, да дойде да си поговорим като българи\"

Красимир Каракачанов, министър на отбраната

Цитат на деня:

„Бих поканил Нинова, ако не е седнала на агнешко, да дойде да си поговорим като българи\
Бих поканил Нинова, ако не е седнала на агнешко, да дойде да си поговорим като българи. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на брифинг в Министерския съвет относно днешния митинг на БСП и думите на лидера на партията Корнелия Нинова, че "правителството трябва да си отиде, заедно със задкулисието, което му дърпа конците".

„Опитваме се да правим нещо и не мога да бъда особено доволен на този хубав ден като слушам, че държавата едва ли не се управлява от някакви изроди, които стоят в задкулисието и правят всичко друго, но не и в полза на гражданите“, продължи Каракачанов. „Да спрем с байганьовските изпълнения, не е хубаво да рушиш държавността“, допълни министърът на отбраната.

Днешната пресконференция на министърът на отбраната бе съвместно с вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов. На нея стана ясно, че проектите за нова бронирана машина и изтребители влизат в дневния ред на Министерски съвет от 9 май. Каракачанов допълни, че единият проект е на стойност 1.220 млрд. долара, а другият – 1.5 млрд. долара.

„По отношение на изтребителите направихме промяна. В предишния проект, който беше гласуван за 2016 г., се говореше за 8 самолета. Ние сме записали в новия проект минимум 8 самолета. Има опция в преговорите те да са 8-9-10”, каза военният министър.

Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че „не бива в обществото да се насажда, че немския джип е по-добър от руския джип“. По негови думи Министерството на финансите като отговорна институция за данъците на хората е на мнение, че първо трябва да се изчерпят и да се използват максимално наличните активи, преди да се купуват нови.

Коментари: 0