Bitcoin чупи рекорд след рекорд

Криптовалутата прехвърли 2 700 долара за брой

Bitcoin чупи рекорд след рекорд
1128 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Електронната валута bitcoin продължава да чупи рекорди, а скоростта, с която го прави, е впечатляваща. В рамките на един ден цената на криптовалутата премина 2 500, 2 600 и дори 2 700 долара за брой. Към 15.30 ч. bitcoin се търгуваше за 2 703 долара, което е дневен скок от 12.1%.

Статистиката показва, че bitcoin е излязъл на плюс при 27 от последните 30 сесии, а за това време стойността на криптовалутата се е увеличила с повече от 130%.

Цената на bitcoin днес се движи основно от новината, че Digital Currency Group, представляваща 56 компании в 21 страни, е постигнала споразумение за промяна на bitcoin протокола. Това се случи по време на конференцията Consensus 2017 в Ню Йорк.

Това е поредната добра новина за криптовалутата. През април тя бе одобрена като официално платежно средство в Япония. Допълнително към това, Ulmart – най-големият онлайн търговец в Русия, обяви, че започва да приема bitcoin при плащане. И това при положение, че Русия няма да легализира bitcoin като платежно средство поне до 2018 г.

Печалбите на криптовалутата се подсилват и от спекулациите, че Комисията за ценни книжа и борси в САЩ може да отмени решението си от март и да позволи създаването на борсово търгувани фондове върху bitcoin.

Подкрепи Economic.bg