Bitcoin няма спиране, премина $10 000

Криптовалутата добавя по 1000 долара към стойността си все по-бързо

Bitcoin няма спиране, премина $10 000

Bitcoin продължава устрема си и тази сутрин, по време на търговията в Хонконг виртуалната валута премина границата от $10 000. Към 10.40 ч. криптовалутата се търгува за 10 650 долара за брой, след като три часа по-рано достигна за кратко абсолютен връх от $10 800 за единица, показват данните на CoinDesk.

Статистиката от търговията показва, че bitcoin добавя по 1000 долара към стойността си все по-бързо. Криптовалутата поскъпна от 9 на 10 хил. долара само за 3 дни. Предишната граница бе премината за 9 дни, а преди това - за 14. За сравнение, Bitcoin поскъпна от 0 до 1000 долара за близо 5 години.

От началото на годината до сега стойността на bitcoin се покачи с 1000% процента. Това огромно нарастване логично повдига въпроса дали не е „балон“, дали и кога ще се спука. Според анализатори нарастването през последните седмици се дължи на очакванията, че все повече институционални инвеститори като хедж фондове и мениджъри на активи ще започнат да инвестират в криптовалутата.

Следващия месец инвеститорите трябва да са в състояние да започнат да търгуват с фючърси на Bitcoin през борсата Chicago Mercantile Exchange, което се очаква да даде повече легитимност на виртуалната валута сред професионалните инвеститори. Фючърсите позволяват на търговците да залагат на бъдещи цени на активи като валути, метали и селскостопански стоки.

Коментари: 0