Бизнесите на Тръмп няма да получават помощ от новия пакет стимули

От тях няма да имат право да се възползват и фирми на вицепрезидента, членове на кабинета и законодатели

Бизнесите на Тръмп няма да получават помощ от новия пакет стимули

Мар а Лаго е част от бизнес империята Тръмп

Снимка: Wikipedia

Бизнесът на президента на САЩ Доналд Тръмп е възпрепятстван да получава заеми или инвестиции в рамките на новата сделка за стимули заради епидемията от коронавирус в размер на 2 трилиона долара, според лидера на демократите в Сената Чък Шумър.

Trump Organization, от която президентът не се е освободил като инвестиция, се ръководи от двамата му по-големи синове - Доналд-младши и Ерик. Компанията контролира няколко хотела, курорти и голф клубове, включително Мар а Лаго в Палм Бийч, Флорида. Курортът затвори миналата седмица, през своя пиков сезон.

Законодателите и Белият дом постигнаха споразумение тази нощ по пакета от стимули след дни на напрегнати преговори, припомня CNBC.

Демократите и други критици на президента бяха загрижени, че бизнесът на Тръмп ще получи пари за спасяване, тъй като туристическата индустрия е една от най-силно засегнатите от коронавируса.

Специална мярка също така ще забрани на предприятията, контролирани от вицепрезидента Майк Пенс, членове на кабинета и законодатели да получават средства по пакета, според подробности, разпространени от Шумър.

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл заяви, че по-късно днес камарата ще гласува законопроекта. Ако бъде одобрен от Сената, законопроектът е изправен пред гласуване в Камарата, ръководена от демократите.
Коментари: 0