Близнашки предаде властта на Борисов

Церемонията по приемственост се проведе в гранитната зала на Министерски съвет в присъствието на всички министри от служебния кабинет и на новоизбраните от кабинета

Близнашки предаде властта на Борисов

Снимка: БГНЕС

284 ~ 1 мин. четене
Служебният премиер проф. Георги Близнашки предаде поста на новоизбрания министър-председател от коалиционното правителство между ГЕРБ и РБ Бойко Борисов.

Церемонията по приемственост се проведе в гранитната зала на Министерски съвет в присъствието на всички министри от служебния кабинет и на новоизбраните от кабинета, гласуван преди минути от народните представители, предаде БГНЕС.

След като чуха химна на България и "Ода на радостта", Близнашки поздрави Борисов и министрите. Вие сте пълноценното правителство на България. Резултатите от изборите се приеха от всички и не се оспорват от никого, каза Близнашки и пожела успех, сила и енергия на новата власт.

Реформите, които предстоят да се приемат са неизбежни. Проблемите са много и отдавна натрупани. Духом оставена с вас, можете да разчитате изцяло на нашата гражданска подкрепа, каза още Близнашки.

"Ние направихме каквото можахме, нека тези след нас направят повече", цитира Близнашки фразата, с която се предавала властта на следващите консули.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg